Update: Balancing Barn : By MVRDV + Mole Architects

Posted on October 18, 2010

0


Post By:Kitticoon Poopong
via:archdialy–By Karen Cilento

© Balancing Barn. Photo by Edmund Sumner

MVRDV and Mole Architects Balancing Barn is finally complete!  As we have shared previously, the residence is  part of the Living Architecture project, a new not-for-profit organization that allows people to rent houses  in different areas of Britain for vacation.  Located near the village of Thorington, the house responds through architecture and engineering to the site condition and natural setting.  The interiors, designed by Studio Makkink Bey, add a great warming quality to the home especially due to the  exposed wooden beams paired with the colorful furniture.
More photos of the complete house and more about the project after the break.

© Balancing Barn

On the exterior, the barn is clad is reflective metal sheeting – a gesture to its surrounding farms’ vernacular.  When approached from the driveway, the structure gives no inclination that it anything different from an ordinary barn.  Yet, as the visitors slowly reach the end of the path, the 15 meter cantilever is evident as the house seems to “plunge headlong into nature.”

© Balancing Barn

mv03 © Balancing Barn© Balancing Barn
mv04 © Balancing Barn© Balancing Barn
mv05 © Balancing Barn© Balancing Barn
mv06 © Balancing Barn© Balancing Barn
mv08 © Balancing Barn© Balancing Barn
mv09 © Balancing Barn© Balancing Barn
mv10 © Balancing Barn© Balancing Barn

mv11 © Balancing Barn© Balancing Barn
Advertisements
Posted in: Uncategorized