La Reserva House : By Sebastian Irarrazaval

Posted on September 29, 2010

0


Architect: Sebastián Irarrázaval
Associate Architect: Andrea Von Chrismar
Location: La Reserva, Colina, Chile
Constructed Area: 140 m2
Project year: 2005-2006
Photographs: Carlos Eguiguren



It is a low-cost housing, 140 m2, to be sold and repeated in many places as concerned people exist. In this regard it relates to the idea of the container since it has no place. With the purpose of reducing construction time, geometry is simple and the construction system is on prefabricated basis. Its arrangement is a cross shaped where, in order to embrace the nearby landscape, public areas are placed in second level in a 4 meters high cube.

This severe volume is covered with steel plates that create a double facade that gets hot and therefore increases ventilation of the space in between , refreshing the inner side of the wall
With regard to materials, the building recognizes the inherent uncertainty and inevitability of weathering as a continuation of the building process rather than as a force antagonistic to it.
By Nico Saieh — Via:archdialy


01b 01b01c 01c02-edited-1 02-edited-102b 02b

03b 03b04b 04b

10d-copy 10d-copydetalle-2-copy detalle-2-copydetalle-4-copy detalle-4-copydetalle-copy detalle-copy

site plan

site-plan8 site plan

first floor plan

first-floor-plan2 first floor plan

second floor plan

second-floor-plan2 second floor plan

roof plan

roof-plan2 roof plan

elevations

elevations1 elevations

sections 01

sections-01 sections 01

sections 02

sections-02 sections 02

sections 03

sections-03 sections 03

sections 04

sections-04 sections 04

sections 05

sections-05 sections 05

Advertisements